87 sanna kärlekscitat för att skapa en djupare kontakt

87 sanna kärlekscitat för att skapa en djupare kontakt Kärlek

Vad är sann kärlek? Hur exakt definierar vi en sådan förbindelse?

Kanske finns det inget exakt svar på dessa frågor. Den verkliga innebörden av äkta kärlek är olika för varje person och situation. I slutändan kokar allt ner till vad vi känner när vi äntligen upplever den.

Men även om vi kanske inte har någon universell definition av sann kärlek kan vi ofta beskriva exakt hur det känns. Många människor har redan hittat sin sanna och eviga kärlek, och vi kan hänvisa till deras ord för att få en glimt av vad sann kärlek verkligen är.

I det här inlägget har vi samlat 87 citat och ordspråk som talar om sann kärlek. Du kan använda dessa citat och ordspråk för att skapa en djupare kontakt och stärka bandet mellan dig och din partner.

Först ut har vi 21 sanna kärlekscitat som kvinnor kan använda för att göra sina partners, och särskilt sina män, glada och stolta. Med dessa citat kommer du säkert att smälta hans hjärta och ta hans andetag.

Sanna kärlekscitat för honom

 • ”Din kärlek lyser i mitt hjärta som solen som skiner på jorden.” – Eleanor Di Guillo
 • ”Om jag hade en blomma för varje gång jag tänkte på dig … skulle jag kunna gå genom min trädgård för evigt.” – Alfred Tennyson
 • ”Jag kanske inte är din första dejt, kyss eller kärlek … men jag vill vara din sista allting.” – Okänd
 • ”Varje dag älskar jag dig mer, idag mer än igår och mindre än imorgon.” – Rosemonde Gerard
 • ”Din frånvaro har inte lärt mig att vara ensam, den har bara visat mig att när vi är tillsammans kastar vi en enda skugga på väggen.” – Doug Fetherling

”Jag blev förälskad i det sätt på vilket du rörde vid mig utan att använda dina händer.” – Okänd

 • ”Innan du kom in i mitt liv visste jag aldrig hur sann kärlek kändes.” – Okänd
 • ”Jag älskar dig, utan början och utan slut. Jag älskar dig som du har blivit ett extra nödvändigt organ i min kropp. Jag älskar dig som bara en flicka kan älska en pojke. Utan rädsla. Utan förväntningar. Utan att vilja ha något tillbaka, förutom att du tillåter mig att behålla dig här i mitt hjärta, så att jag alltid kan känna din styrka, dina ögon och din ande som gav mig frihet och lät mig flyga.” – Coco J. Ginger
 • ”Mitt hjärta är och kommer alltid att vara ditt.” – Jane Austen
 • ”Tack, min älskade, för att du alltid får mig att känna mig som den vackraste kvinnan i världen.” – Okänd
 • ”Om jag var tvungen att välja mellan att andas och älska dig skulle jag använda mitt sista andetag för att säga att jag älskar dig.” – Deanna Anderson

”Jag älskar dig utan att veta hur, eller när, eller varifrån. Jag älskar dig helt enkelt, utan problem eller stolthet.” – Pablo Neruda

 • ”För det var inte i mitt öra du viskade utan i mitt hjärta. Det var inte mina läppar du kysste utan min själ.” – Judy Garland
 • ”Vart jag än gick visste jag alltid vägen tillbaka till dig. Du är min kompassstjärna.” – Diana Peterfreund
 • ”Jag gillar hur du får mig att känna mig även när jag inte är i närheten.” – Okänd
 • ”Jag tycks ha älskat dig i otaliga former, otaliga gånger, i liv efter liv, i ålder efter ålder för evigt.” – Rabindranath Tagore
 • ”Jag såg att du var perfekt och därför älskade jag dig. Sedan såg jag att du inte var perfekt och då älskade jag dig ännu mer.” – Angelita Lim

”Jag älskar dig som man älskar vissa mörka saker, i hemlighet, mellan skuggan och själen.” – Pablo Neruda

 • ”Min kärlek till dig har inget djup; dess gränser är ständigt expanderande.” – Christina White
 • ”Jag älskar dig, inte bara för vad du är utan för vad jag är när jag är med dig.” – Roy Croft
 • ”Jag behöver dig som ett hjärta behöver ett slag.” – One Republic

Vem har sagt att män inte gillar komplimanger? De flesta tror att män inte behöver komplimanger, men faktum är att män också behöver beröm och beundran ibland.

När du ger din man komplimanger kommer du att få honom att bli förälskad i dig igen. Om du säger till honom att du är den lyckligaste kvinnan i världen för att du har en man som han, får du honom att känna att han är den lyckligaste eftersom han har hittat dig.

Men vad händer om du letar efter sanna kärlekscitat som du kan säga för att få kvinnan i ditt liv att känna sig uppskattad?

Vår nästa uppsättning är för dig. Följande är sanna kärlekscitat som du kan säga till henne för att få henne att inse hur mycket hon betyder för dig.

Citat om äkta kärlek för henne

 • ”Om jag vet vad kärlek är så är det tack vare dig.” – Hermann Hesse
 • ”När jag säger att jag älskar dig säger jag det inte av vana, utan jag påminner dig om att du är mitt liv.” – Okänd
 • ”Jag hoppas att du vet att varje gång jag säger att du ska komma hem säkert, hålla dig varm, ha en bra dag eller sova gott så är det jag egentligen säger att jag älskar dig. Jag älskar dig så jävla mycket att det börjar stjäla andra ords betydelser.” – Open 365 på Tumblr
 • ”Jag är väldigt obeslutsam och har alltid svårt att välja min favorit något. Men utan tvekan är du min favorit allting.” – Okänd
 • ”Jag vet att jag är kär i dig eftersom min verklighet äntligen är bättre än mina drömmar.” – Dr. Seuss

”Du kommer alltid att vara min alltid.” – Okänd

 • ”Om du lever till hundra år vill jag leva till hundra år minus en dag så att jag aldrig behöver leva utan dig.” – A. A. Milne
 • ”När jag säger att jag älskar dig mer menar jag inte att jag älskar dig mer än du älskar mig. Jag menar att jag älskar dig mer än de dåliga dagarna som ligger framför oss, jag älskar dig mer än alla bråk vi någonsin kommer att ha. Jag älskar dig mer än avståndet mellan oss, jag älskar dig mer än alla hinder som skulle kunna försöka komma mellan oss. Jag älskar dig mest.” – Okänd
 • ”Att vara din vän var allt jag någonsin velat, att vara din älskare var allt jag någonsin drömt om.” – Valerie Lombardo
 • ”Jag tittar på dig och ser resten av mitt liv framför mina ögon.” – Okänd
 • ”Sann kärlek är för mig när hon är den första tanken som går genom ditt huvud när du vaknar och den sista tanken som går genom ditt huvud innan du somnar.” – Justin Timberlake

”Jag svär att jag inte skulle kunna älska dig mer än vad jag gör just nu, och ändå vet jag att jag kommer att göra det imorgon.” – Leo Christopher

 • ”Jag väljer dig. Och jag kommer att välja dig om och om och om igen. Utan paus, utan tvekan, i ett hjärtslag. Jag kommer att fortsätta att välja dig.” – Okänd
 • ”Att tänka på dig håller mig vaken. Att drömma om dig får mig att sova. Att vara med dig håller mig vid liv.” – Inconnu
 • ”För att jag skulle kunna titta på dig i en enda minut och hitta tusen saker som jag älskar med dig.” – Okänd
 • ”De timmar jag tillbringar med dig ser jag som ett slags parfymerad trädgård, en dyster skymning och en fontän som sjunger till den. Du och du ensam får mig att känna att jag lever. Andra människor sägs ha sett änglar, men jag har sett dig och du är tillräckligt.” – George Moore
 • ”Hundra hjärtan skulle vara för få för att bära all min kärlek till dig.” – Henry Wadsworth

”Du har förhäxat mig, kropp och själ, och jag älskar… jag älskar… jag älskar dig.” – Mr Darcy, Stolthet och fördom

 • ”Jag skulle hellre tillbringa ett liv med dig än att möta alla tidsåldrar i denna värld ensam.” – J.R.R. Tolkien
 • ”Jag önskar att jag kunde vrida tillbaka klockan. Jag skulle hitta dig tidigare och älska dig längre.” – Okänd
 • ”Jag är mycket mer mig själv när jag är med dig.” – Okänd

Få henne att bli förälskad i dig om och om igen med dessa sanna kärlekscitat. Din tjej förtjänar all kärlek i världen. Behandla henne som en skatt som du aldrig vill släppa.

Kvinnor älskar män som är tillräckligt självsäkra för att tala om sina känslor. Detta beror på att de vet hur svårt det ofta är för män att uttrycka sina känslor. Så använd dessa citat för att smälta hennes hjärta och visa henne att du är en självsäker kille.

Om du letar efter fler citat för att göra din kvinna lyckligare finns här en längre lista.

Vår tredje uppsättning citat är för par som är djupt förälskade i varandra. Låt dessa ordspråk inspirera dig till att bli mer förälskad varje dag i mannen eller kvinnan i dina drömmar.

Citat om äkta kärlek för par

 • ”Att älska är ingenting. Att bli älskad är något. Men att älska och bli älskad, det är allt.” – T. Tolis
 • ”Man älskar inte någon för att de är perfekta, man älskar dem trots att de inte är det.” – Jodi Picoult
 • ”Be mig definiera min kärlek till dig och jag kommer att säga att den är fångad i varje vackert minne från vårt förflutna, detaljerad i livliga visioner av våra drömmar och framtidsplaner, men mest av allt är den just nu, i det ögonblick då allt jag någonsin velat ha i mitt liv står precis framför mig.” – Leo Christopher
 • ”Det finns alltid en viss galenskap i kärleken. Men det finns också alltid en viss förnuft i galenskapen.” – Friedrich Nietzsche
 • ”Kärleken är en stor mästare. Den lär oss att bli det vi aldrig var.” – Moliere

”Äkta kärlek sker inte på en gång utan är en ständigt växande process. Den utvecklas efter att man har gått igenom många upp- och nedgångar, när man har lidit tillsammans, gråtit tillsammans, skrattat tillsammans.” – Ricardo Montalban

 • ”Den bästa kärleken är den som väcker själen; som får oss att sträcka oss efter mer, som planterar elden i våra hjärtan och ger oss frid i våra sinnen.” – Nicholas Sparks
 • ”Det viktigaste i livet är att lära sig att ge ut kärlek och låta den komma in.” – Morrie Schwartz
 • ”Ett ord befriar oss från livets hela tyngd och smärta: det ordet är kärlek.” – Sofokles
 • ”Kärleken är av alla passioner den starkaste, eftersom den samtidigt angriper huvudet, hjärtat och sinnena.” – Lao Tzu
 • ”Äkta kärlek – det vill säga djup, bestående kärlek som är oemotståndlig för känslomässiga infall eller fantasier – är ett val. Det är ett konstant engagemang för en person oavsett de aktuella omständigheterna.” – Mark Manson

”Kärlek förstår kärlek; den behöver inget prat.” – Francis Havergal

 • ”Du älskar inte någon för hans eller hennes utseende, kläder eller fina bil, utan för att han eller hon sjunger en sång som bara du kan höra.” – Oscar Wilde
 • ”Kärlek sträcker ut ditt hjärta och gör dig stor inuti.” – Margaret Walker
 • ”Kärlek består i att ge utan att få tillbaka; att ge det som inte är skyldigt, det som inte är skyldigt den andra. Det är därför sann kärlek aldrig bygger, som associationer för nytta eller nöje, på ett rättvist utbyte.” – Mortimer Adler
 • ”Kärleken väcker liv i det som är dött runt omkring oss.” – Franz Rosenzweig
 • ”När man inser att man vill tillbringa resten av sitt liv med någon vill man att resten av livet ska börja så snart som möjligt.” – Harry Burns

”Äkta kärlek är inte en stark, eldig, impulsiv passion. Den är tvärtom ett element lugnt och djupt. Den ser bortom enbart yttre och attraheras enbart av kvaliteter. Den är klok och urskiljande, och dess hängivenhet är verklig och bestående.” – Ellen G. White

 • ”Ett liv utan kärlek är som ett träd utan blommor eller frukt.” – Khalil Gibran
 • ”Kärlek är när den andra personens lycka är viktigare än din egen.” – H. Jackson Brown, Jr.
 • ”Sann kärlek är evig, oändlig och alltid lik sig själv. Den är jämlik och ren, utan våldsamma demonstrationer: den ses med vita hår och är alltid ung i hjärtat.” – Honore de Balzac
 • ”Kärleken dominerar inte, den kultiverar.” – Johann Wolfgang von Goethe
 • ”Kärleken tar bort masker som vi fruktar att vi inte kan leva utan och vet att vi inte kan leva inom.” – James Baldwin

”Du letar inte efter perfektion hos din partner. Perfektion handlar om egot. Med själsfrändekärlek vet du att sann kärlek är det som händer när besvikelsen sätter in – och du är villig att hantera dessa besvikelser på ett moget sätt.” – Karen Salmansohn.

Vissa människor säger att vår enda sanna kärlek bara kommer en gång i livet. Så när du hittar den måste du se till att du njuter av upplevelsen.

Därefter har vi några bonus roliga kärlekscitat som säkert kommer att kittla ditt roliga ben samtidigt som de värmer ditt hjärta. Det är söta och lustiga citat som du definitivt kan använda för att få din partner att skratta.

Roliga kärlekscitat

 • ”Du stal mitt hjärta, men jag låter dig behålla det.” – Okänd
 • ”Jag älskar dig mer än jag älskar att bli full. Och jag älskar verkligen, verkligen att bli full.” – Okänd
 • ”Glöm fjärilarna; jag känner hela djurparken när jag är med dig.” – Okänd
 • ”Kärlek är ungefär som ryggvärk, den syns inte på röntgenbilder, men man vet att den finns där.” – George Burns
 • ”Jag älskar att vara gift. Det är så härligt att hitta en speciell person som man vill irritera resten av livet.” – Rita Rudner

”Kom och bo i mitt hjärta och betala ingen hyra.” – Samuel Lover

 • ”Ville bara låta dig veta att jag älskar dig även om du inte är naken just nu.” – Okänd
 • ”Jag älskar dig som en fet unge älskar tårta.” – Scott Adams
 • ”Kärlek får inte världen att gå runt. Kärlek är det som gör resan värd att åka.” – Franklin P. Jones
 • ”Äktenskap är som vitaminer: vi kompletterar varandras minimala dagliga behov.” – Kathy Mohnke
 • ”Behåll kärleken i ditt hjärta. Ett liv utan den är som en sollös trädgård när blommorna är döda.” – Oscar Wilde

”Sluta vänta på din prins i en vit häst. Gå och hitta honom. Den stackars jäveln kanske är vilse, fast på en ö eller något sådant.” – Okänd

 • ”Allt du behöver är kärlek. Men lite choklad då och då skadar inte.” – Charles Schulz
 • ”Gift dig med en man i din egen ålder; i takt med att din skönhet bleknar kommer även hans syn att blekna.” – Phyllis Diller
 • ”Om du älskar dem på morgonen med ögonen fulla av skorpa; om du älskar dem på kvällen med håret fullt av rullar, är chansen stor att du är kär.” – Miles Davis
 • ”Kärlek är samma sak som att gilla, förutom att du känner dig sexigare.” – Judith Viorst
 • ”Romantisk kärlek är en psykisk sjukdom. Men det är en njutbar sådan.” – Fran Lebowitz

”Jag älskar dig mer än kaffe, men tvinga mig inte att bevisa det.” – Elizabeth Evans

 • ”Äktenskap är som strumpbyxor. Allt beror på vad du lägger in i det.” – Phyllis Schlafly
 • ”Kärlek är att säga till någon att hans dragkedja är öppen eller att hennes peruk ser för falsk ut.” – Okänd
 • ”Gravitationen är inte ansvarig för att människor blir kära.” – Albert Einstein

Avslutande ord

Trots alla utmaningar och hinder som du och din partner kan möta måste ni båda hålla elden brinnande och kärleken levande. För att göra detta måste ni varje dag påminna er själva om varför ni blev förälskade i varandra från början.

De citat vi har delat med oss av kan hjälpa dig att göra just det. Läs dem varje dag och använd dem för att få din partner att veta hur mycket du älskar honom eller henne.

Betygsätt den här artikeln
Dela med dina vänner!
psykologlallerstedt.se
Adblock
detector